انواع روش های چاپ لباس و تیشرت

تیشرت رایکا آلتون
3.7/5 - (3 امتیاز)

انواع رایج چاپ لباس و تیشرت :  نوشته ای که می خوانید نتیجه ی تجارب چند ساله ی تیم ایران پوشاک در زمینه چاپ طرح روی تیشرت و لباس است و ویرایش و تکمیل آن همچنان ادامه دارد.
در این مقاله سعی میکنیم به جای توضیح درباره ی جزییات روش دلایل انتخاب روش و مزایا و معایب هر کدام رو توضیح بدهیم ، تا شما مشتری عزیز راحت تر بتوانید روش مورد نظر خود را انتخاب کنید.

۱- چاپ سیلک

قدیمی ترین و شاید فراگیرترین روش چاپ لباس در تعداد انبوه چاپ سیلک است. چاپ سیلک انواع و اقسام مختلفی دارد که همه آنها نقاط مشترکی دارند.
در چاپ سیلک هر رنگ نیازمند یک شابلن و یک بار آماده سازی و عکاسی شابلن میباشد. پس از آماده سازی شابلن چاپ، رنگ را روی شابلن قرار داده و با غلطک بر روی شابلن میفشارند . در این مرحله رنگ با فشار غلطک از شابلن عبور کرده و بر روی پارچه قرار میگرد. در مرحله آخر هم برای خشک شدن رنگ نیازمند زمان و گاهی خشک کن یا درایر  (dryer) هستیم.

از انواع خانواده چاپ سیلک می توان به این زیر مجموعه ها اشاره کرد : چاپ پلاستیک ، چاپ اورینت ، چاپ پلاستیک زول ( سول ) ، چاپ برداشت ، چاپ سیلک تصویری

مزایا : این روش به علت هزینه پایین رنگ ، ماندگاری بالا و سرعت چاپ بالا مناسب چاپ های تعداد بالا و صنعتی می باشد. همچنین این مدل چاپ تقریبا بر روی همه انواع پارچه قابل انجام میباشد.

معایب : زمانبری و هزینه ی آماده سازی شابلن باعث میشود این روش برای تعداد های کم مناسب نباشد. همچنین هرچه تعداد رنگ های چاپ بالاتر رود احتمال اشتباه و خرابی کار بالاتر میرود.

برای آشنایی بیشتر با این چاپ اینجا رو ببینید.

۲- چاپ سابلیمیشن

چاپ سابلیمیشن هم از روش های نسبتاً جدید این سالهای اخیر به حساب میاد. در این روش ابتدا طرح چاپ بر روی کاغذ مخصوص چاپ سابلمیشن چاپ میگردد. و سپس این کاغذ بر روی سطح مورد نظر قرار داده میشود. در مرحله ی آخر طرح به وسیله ی حرارت و همچنین فشار اندک از روی کاغذ به روی سطح پارچه منتقل میگردد. از نام های دیگر این چاپ در بازار چاپ حرارتی ، چاپ کاغذی و چاپ دیجیتال هست که احتمالا نمی تواند نامگذاری دقیقی برای چاپ سابلی میشن باشد.

مزایای چاپ سابلیمیشن: علت اصلی محبوبیت چاپ سابلیمیشن هزینه ی پایین این مدل چاپ نسبت به دیگر انواع چاپ میباشد. همچنین قیمت این چاپ به تعداد آن بستگی ندارد و برای تعداد های کم نیز قابل انجام هست. خوبیه دیگه ی چاپ سابلیمیشن سرعت و سادگیه اونه . برای همین هم در ابعاد خانگی و هم صنعتی قابلیت اجرا را داراست.

معایب : اولین عیب بزرگ چاپ سابلیمیشن اینه که اصلا جوهر و رنگ سفید برای این چاپ وجود ندارد! پس این نوع چاپ فقط بر روی سطوح روشن به طور مستقیم قابل انجام هست. دومین عیب چاپ سابلیمیشن اینه که این چاپ بر روی همه سطوح قابل انجام نیست. در مورد پارچه، سطوح پارچه های نخ پنبه که الیاف طبیعی و راحتی دارند چاپ سابلی میشن رو قبول نمیکنند. ولی در عوض این نوع چاپ بر روی انواع سطوح پارچه ها با الیاف مصنوعی مانند اسپان یا پلی استر قابل انجام است.

برای آشنایی بیشتر با این چاپ اینجا رو ببینید.

۳- چاپ DTG

چاپ دی تی جی (direct to garment) یا چاپ مستقیم ، روش کار مانند پرینترهای جوهر افشان هست و چاپ مستقیماً به وسیله ی هد پرینتر بر روی لباس انجام میشود.
مزایا : فابلیت اجرا کیفیت نسبتا بالا در تعداد کم را دارد و برخلاف چاپ سابلیمیشن بر روی تیشرت های نخ پنبه قابل انجام هست و همچنین به علت دارا بودن جوهر سفید بر روی سطوح تیره نیز به راحتی انجام میگیرد.

معایب : هزینه این روش در ایران بسیار بالاست و معمولا برای کار تجاری به صرفه نمی باشد. به علت سرعت پایین و قیمت بالا برای مصارف انبوه و صنعتی پیشنهاد نمیگردد.

برای آشنایی بیشتر با این چاپ اینجا رو ببینید.

۴- چاپ DTF

از آنجا که روش چاپ مستقیم دی تی جی نسبتاً پر هزینه هست روش جدید مابین این چاپ و چاپ سابلیمیشن ابداع شده است. در چاپ دی تی اف (direct to film) ابتدا چاپ مانند سابلیمیشن بروی کاغذ یا فیلم واسطه چاپ میگردد و سپس این فیلم به وسیله ی حرارت و فشار بر روی پارچه انتقال پیدا میکند.

مزایا : این روش به نسبتا DTG کم هزینه تر و از این رو قابلیت استفاده در ابعاد بزرگتر و صنعتی را دارا میباشد. تعداد بالای رنگ تاثیری در اجرای چاپ ندارند.

معایب : به علت تحریم ها آنچنان که باید این روش در ایران همه گیر نشده است و مواد اولیه و مصرفی آن بسیار محدود و گران میباشند.

برای آشنایی بیشتر با این چاپ اینجا رو ببینید.

۵- چاپ ژلاتین

از روش های نسبتاً قدیمی چاپ صنعتی می توان به چاپ ژلاتین اشاره کرد . در این روش ابتدا از طرح مورد نظر یک قالب فلزی ساخته شده و ماده پلاستیکی با فشار و حرارت داخل قالب تزریق و پخته میگردد. طرح نهایی به وجود آماده حجم دار و سه بعدی خواهد بود.

مزایا : سرعت نسبتاً بالا ، هزینه ی متوسط اجرا برای تعداد های بالا جزو مزایای اصلی این نوع چاپ هستند.

معایب : هزینه بالای ساخت قالب اولیه باعث میشه فقط برای تعداد های بالا به صرفه باشد . و همچنین معمولا به صورت تک رنگ و به ندرت چند رنگ قابل انجام است.
و در نهایت با توجه به حجم سه بعدی و ضخامت چاپ برای طرح های بزرگ توصیه نمیگردد.

نمونه های انجام شده توسط ایران پوشاک با این تکنیک رو در اینجا و اینجا و اینجا ببنید.

۶- چاپ رول حرارتی (چاپ کاتری)

در این روش از رول های رنگی این کار که با نام رول ونیل ( vinyl ) شناخته میشوند استفاده میشوند. رول وینیل از سه لایه وینیل پلاستیکی ، چسب هاتملت و پوسته ی پلاستیکی تیشکیل شده. قسمت رویه ی رول ونیل به وسیله کاتر مخصوص طبق طرح جدا شده و با حرارت پرس حرارتی بر روی لباس چسبیده میشود. در این روش برای هر رنگ چاپ باید وینیل با همان رنگ را تهیه کرد.

مزایا : کیفیت بالای چاپ ، قابلیت انجام به صورت صنعتی یا خانگی در تعداد کم

معایب : قیمت نسبتا بالای وینیل باعث میشود برای طرح ها و چاپ های بزرگ این روش به صرفه نباشد. همچنین این نوع چاپ تک رنگ میباشد و استفاده از بیش از چند رنگ در ایننوع چاپ زمان برست و توصیح نمیگردد.

برای آشنایی بیشتر با این چاپ اینجا رو ببینید.

۷- چاپ مدیا ( کاتری رنگی)

همانطور که در روش قبل گفته شد مشکل چاپ کاتری تک رنگ بودن آن است . برای حل این مشکل روش چاپ مدیا به وجود آماده در این روش همانند روش قبل از رول حرارتی استفاده میشود ولی دستگاه کاتر این قابلیت را دارد که قبل از برش بر روی رول ونیل چاپ هم بزند. رولی که برای این روش چاپ استفاده میشود رول سفید رنگ می باشد. و حوهر استفاده شده از آن جوهر های اکوسالونت eco solvent می باشد.

مزایا: هزینه نسبتا معقول برای چاپ های تعداد پایین و دلخواه

معایب : هزینه غیر منطقی برای کار صنعتی و تیراژ بالا.

برای آشنایی بیشتر با این چاپ اینجا رو ببینید.

همچنین جهت مشاهده نمونه لباس کار اینجا کلیک کنید.

بهترین و مناسب ترین روش چاپ طرح دلخواه بر روی لباس و تیشرت:

با توجه به موارد فوق انتخاب از بین روش ها بستگی به عواملی مانند: تعداد طرح ، اندازه طرح ، تعداد رنگبندی ، کاربرد و نوع پارچه خواهد داشت و بدین سان بهترین انتخاب با توجه به شرایط تغییر خواهد کرد. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر و درخواست راهنمایی با دفتر فروش و کارشناسان ما تماس بگیرید. همکاران ما همیشه برای پسخ به سوالات شما آماده میباشند.

اطلاعات تماس

جهت سفارش محصول، دریافت مشاوره رایگان و ارتباط با واحد فروش و پشتیبانی ایران پوشاک، از طریق شماره تماس های زیر میتوانید با ما درارتباط باشید.
 

02166715367 02133989641 09123770050

0 thoughts on “انواع روش های چاپ لباس و تیشرت

error: Content is protected !!